71

Ahtme Põhikooli kalapomm

Ahjus küpsetatud lõhe garneeringuga

Meie kalapomm on sama maitsev kui meie koolielu. Oleneb sellest, kui palju ja mida sa retseptis antud kogustes muudad – kas tahad veidi rasvasemat või veidi kuivemat, soovid sa rohkem tunda kala- või riisimaitset, meeldib sulle sibul või ei meeldi. Vot niipalju erinevaid maitseid saab ühest meie pommist. Ahtme Põhikooli kalapommi retsept sai alguse päevamenüüst, kus oli keedetud riis, lõhe ja valge kaste. Meie tahtsime selle toidu aga veidi huvitavamaks teha ja näidata, et isegi 5. klassi tüdrukud ja poisid saavad sellise imehea toidu valmistamisega hakkama. Kõigile tervist ja rohkem D-vitamiini. Lõbusat ja turvalist küpsetamist teile!

Koostisosad

  • 150 g keedetud riisi
  • 1 kg lõhet
  • 2 sibulat
  • 150 g majoneesi
  • 100 g võid
  • soola

Valmistamine

Keeda riis. Puhasta ja viiluta sibul. Lõika lõhe 3 x 10 cm tükkideks (ühele pommile 2 viilu) ja või 5–10 g tükkideks.
Lõika fooliumist 30 x 30 cm tükid.
Pane fooliumitükile 4 spl riisi ning selle peale võitükk. Lisa lõheviilud ja raputa peale soola. Lõhe peale pane vastavalt maitsele sibulaviile ning sibula peale majoneesi.
Paki pomm kinni nagu trühvlikomm ja pane 25 minutiks 180 kraadini eelsoojendatud ahju.
Head isu!

Selle kalaroa lugu

Meie retsept sündis sellest, et tahtsime koolimenüüd huvitavamaks muuta. Valmistasime seda toitu viieteistkümnekesi. Kalavaliku üle oli meil palju poleemikat. Pakuti forelli-, lõhe- ja heigifileed. Enim hääli sai lõhe. Ka maitse-eelistused olid erinevad. Kes tahtis rohkem kala, kellele tundus rasvane, kes võtis sibula välja. Lõpptulemus meeldis siiski kõigile ja me jäime oma toiduga väga rahule.