57

Lõhekauss

Lõhefilee riisi ja külma kastmega

Lõhekauss on värske, mitmekülgne ja pakub erilisi maitseelamusi.

Koostisosad

  • 300 g lõhefileed
  • 250 g riisi
  • 100 g edamame ube
  • 150 g punast kapsast
  • 12 kirsstomatit
  • 4 redist
  • 1 greip
  • 1 avokaado
  • veidi idusid

Kaste:

  • 2 munakollast
  • 1 tl sinepit
  • 100 ml taimeõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • 2 küüslauguküünt
  • suhkrut
  • tilli

Valmistamine

Lõika lõhefilee parajateks tükkideks, lisa soola, pipart ja sidrunimahla. Pane toidukile peale ja lase paar tundi seista. Samal ajal tükelda punane kapsas, kirsstomatid, redised, greip ja avokaado. Keeda riis. Sega kokku kastme koostisosad ja serveeri.

Selle kalaroa lugu

Valisime lõhe, sest see on selle roa jaoks sobilik ja meile kõigile meelepärane. Roa valmistasime kolmekesi. Lõpptulemus oli värviline ja huvitav. Kuid kindlasti on meil kokkamises veel arenguruumi.