0

Ahvena-vähisupp

Lisanditeks näiteks muna, pohlad, till, roheline sibul, hapukoor jne.

Vähi- ja kalapuljongi baasil valmistatud kalasupp kohalike köögiviljadega.

Koostisosad

Supp:

  • 2 kg värkeid ahvenaid
  • 20 vähki (parimad on Eesti jõevähid)
  • 2 kg kartulit
  • 500 g porgandit
  • 300 g mugulsibulat
  • sidrunit
  • küüslauku
  • loorberit
  • tilli
  • soola
  • pipart

Lisandid:

  • keedetud muna
  • tilli
  • rohelist sibulat
  • pohli
  • sidrunit

Valmistamine

Ahvenapuljongi valmistamiseks fileeri värsked ahvenad ja pane filee kõrvale. Keeda jääkidest tasasel tulel ahvenapuljong. Puljongisse lähevad lisaks ahvenajääkidele ka sibul, loorber, pipar ja sool.

Vähipuljongi tarbeks pane vesi keema ning maitsesta soola ja tilliga. Kui vesi keeb, lisa vähid ja keeda 12–15 minutit. Võta vähid leemest välja ja aseta vaagnale jahtuma. Kurna vähikeeduleem. Puhasta vähid.

Puljongite keetmise ajal tükelda kartul ja porgand. Lisa kurnatud vähileemele ahvenajääkidest keedetud puljong ja aja keema. Lisa porgand ja kartul ning keeda pehmeks. Seejärel pane potti tükeldatud ahvenafilee ja keeda, kuni kalaliha muutub valgeks. Lisa ka sidrun ja küüslaauk. Maitse suppi ja vajadusel lisa maitseaineid juurde.

Tõsta supp kaussi, lisa vähiliha. Kaunista vähi seljakoorikuga. Lisandiks vabal valikul till, roheline sibul, pohlad, sidrun või tükeldatud munad. Kõrvale söö röstitud rukkileiba.

Parima supi saab lõkkel valmistades.