Roog on tervislik, lõhnab hästi ja näeb väga hea välja. Rullide meisterdamine ning tikuga kinnitamine pakub lastele põnevust. Kogu roa puhul on arvestatud soovitusliku taldrikureegliga ja vikerkaarevärvilise toitumisega (Tervise Arengu Instituudi soovitused). Roog sisaldab lapse arenguks kõiki vajalikke toidugruppe ja lisanditega kombineerimine võimaldab väljendada oma loomingulisust.
Aeg
60 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Lõika ahvenafileed keskelt pikuti pooleks – nii saad väikesed luud filee keskelt kätte ja ka rohkem rulle teha.
Määri fileedele kiht sulatatud juustu, lisa soovi järgi sidrunimahla, soola ja pipart.
Rulli fileed tihedalt kokku, kinnita väikese puidust tikuga ja aseta fooliumile tihedalt üksteise kõrvale.
Pese porrulauk, lõika 2 cm juppideks ja pane kalarullide juurde. Määri porrulaugutükid pealt õli või võiga, lisa veidi soola.
Võid anda fooliumile kala kuju. Tõsta fooliumiotsad üles, et küpsemisel tekkiv vedelik laiali ei valguks.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Samal ajal kui kalarullid küpsevad, keeda riis ja meelepärased köögiviljad. Valmista salat erinevatest keedetud ja värsketest köögiviljadest ning riisist.