22

Ahvenafileerullid sulatatud juustu, sidruni ja porrulauguga

Lisandiks keedetud metsik riis ubade, brokoli ja värske salatiga

Roog on tervislik, lõhnab hästi ja näeb väga hea välja. Rullide meisterdamine ning tikuga kinnitamine pakub lastele põnevust. Kogu roa puhul on arvestatud soovitusliku taldrikureegliga ja vikerkaarevärvilise toitumisega (Tervise Arengu Instituudi soovitused). Roog sisaldab lapse arenguks kõiki vajalikke toidugruppe ja lisanditega kombineerimine võimaldab väljendada oma loomingulisust.

Koostisosad

Ahvenafileerullid:

  • 400 g ahvenafileed
  • 1 tops sulatatud juustu
  • 1 suurem porrulauk
  • 1 sidrun
  • soola
  • pipart
  • õli või võid

Lisandid:

  • metsikut riisi
  • erinevaid köögivilju

Valmistamine

Lõika ahvenafileed keskelt pikuti pooleks – nii saad väikesed luud filee keskelt kätte ja ka rohkem rulle teha.

Määri fileedele kiht sulatatud juustu, lisa soovi järgi sidrunimahla, soola ja pipart.

Rulli fileed tihedalt kokku, kinnita väikese puidust tikuga ja aseta fooliumile tihedalt üksteise kõrvale.

Pese porrulauk, lõika 2 cm juppideks ja pane kalarullide juurde. Määri porrulaugutükid pealt õli või võiga, lisa veidi soola.

Võid anda fooliumile kala kuju. Tõsta fooliumiotsad üles, et küpsemisel tekkiv vedelik laiali ei valguks.

Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Samal ajal kui kalarullid küpsevad, keeda riis ja meelepärased köögiviljad. Valmista salat erinevatest keedetud ja värsketest köögiviljadest ning riisist.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!