1

Ceviche

Ceviche’ga on lood nii, nagu Eesti perenaistel kartulisalatiga – igal kokal oma retsept ja oma nipid. Selle retsepti väike nipp on mineraalvesi, mis aitab maitsetel seguneda ilma, et kokk peaks palju vaeva nägema.

Koostisosad

  • 500 g kohafileed
  • 1 mango
  • 2 jalapenot
  • 1 punane ja 1 oranž paprika
  • 2 punast sibulat
  • 1 avokaado
  • 3 laimi mahl
  • mineraalvett
  • värsket koriandrit
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 1 tl soola

Valmistamine

Kohafilee sobib ceviche jaoks ideaalselt, kuid võid seda valmistada ka teistest valge või punase lihaga kaladest.

Lõika kalafilee ja mango kuubikuteks. Tükelda paprikad umbes sama suurteks tükkideks. Punane sibul haki peeneks ja jalapeno veel eriti peeneks.

Pressi kaussi laimimahl, lisa pruun suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Nüüd lisa maitse järgi natuke mineraalvett ja pisut soola.

Tõsta kalatükid kaussi vedeliku sisse ja sega korralikult, et maitsed hakkaksid kalale paremini külge. Seejärel lisa mango, paprika, sibul ja jalapeno. Sega ja lase natuke seista. Viimasena sega ceviche sisse avokaado ja koriander. Lase 40 minutit maitsestuda. Kui soovid tugevamaid maitseid, võid ceviche’l ka üle öö seista lasta.