4

Forelli-avokaado-don

Jaapani kausiroogadest inspireeritud toidule annab iseloomu koriander. Mida rohkem koriandrit, seda kangem iseloom.

Koostisosad

  • 300 g forellifileed
  • 80 g avokaadot
  • 100 g kurki
  • 40 g majoneesi
  • 60 g valget riisi
  • värsket koriandrit
  • sojakastet
  • soola

Valmistamine

Pese riis ja pane soolaga maitsestatud vesi keema. Keeda riisi 12–15 minutit.

Pane pann tulele ja aja kuumaks. Lõika forellifilee õhukesteks viiludeks ja prae keskmisel kuumusel 2–3 minutit. Maitsesta soolaga.

Puhasta ja viiluta avokaado, lõika kurk viiludeks ja haki koriander.

Kurna riis, kuid ära loputa. Maitsesta nõrutatud riisi sojakastmega.

Laota riis ühtlaselt taldrikule ning aseta selle peale kala, kurk ja avokaado. Puista peale värsket koriandrit ning serveeri majoneesiga.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!