1

Forelliahvatlus

Ahjuforell värske salati ja riisiga

Roog sai tehtud südamega ja seda nautisid ka inimesed, kes iga päev kala ei söö.

Koostisosad

  • 1/3 forellifileed
  • 1 kott riisi
  • 9 kirsstomatit
  • 9 väikest redist
  • 3 peotäit salatisegu
  • 2–3 frilliselehte
  • 1/4 kurki
  • 1/2 õuna
  • 2 spl oliiviõli
  • tükike võid
  • 2–4 tillivart
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Tõsta forell fooliumkausiga ahjupannile. Maitsesta soola ja pipraga, pane peale tillivarred ja tükike võid. Pane 16–18 minutiks 180-kraadisesse ahju.
Keeda riis.

Haki frillis ja salatisegu väiksemateks tükkideks ja aseta kaussi. Lõika tomatid pikuti pooleks, lõika kurgist sektorid ning tükelda õun väikesteks kuubikuteks. Sega kõik kausis läbi ja lisa oliiviõli.

Säti kõik taldrikule ja naudi soojalt.