1

Forellipasta

värske forelliga

Forellipasta teeb eriliseks värske forellifilee kasutamine kalaroas. Värvi annab toidule maitseroheline.

Koostisosad

  • 200 g forellifileed
  • 90 g täisterapastat
  • 50 g 10% kohvikoort
  • 10 g küüslauku
  • 6 g õli
  • tilli või basiilikut
  • sidrunimahla
  • soola
  • sidrunipipart

Valmistamine

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (al dente).

Tükelda küülauk ja prae õlis kuldseks. Tükelda forellifilee kuubikuteks. Lisa forell küüslaugu juurde pannile. Prae niikaua, kuni kala muutub heledaks. Lisa kohvikoor ja lase toidul podiseda, kuni kaste pisut pakseneb.

Vala kastme hulka keedetud pasta ja sega kõik läbi. Maitsesta sidrunimahla ja sidrunipipraga ning puista peale hakitud maitserohelist.

Selle kalaroa lugu

Linnamäe Noortekeskuse kokandusringi noored teadsid, et hakatakse tegema kalarooga, et osaleda ühel konkursil. Enne valmistamist nad ei teadnud, mida täpselt kokkama hakatakse. Õhus oli põnevust. Kokandusringi juhendaja tutvustas, et hakkame koos kokkama kalarooga, milleks on forellipasta. Forellifilee pärineb Haapsalu Uuemõisa konsumist. Kala sai juhendaja poolt valitud just forell, kuna sellist toorainet ei ole noored eelnevalt kokandusringis kasutanud.

Noortel oli teada saades mitmeid näoilmeid ja naeruhetki, kuid üheskoos hakkasid noored pihta. Jagati ülesanded ja otsiti vajaminevad köögitarbed.

Kokku valmistasid forellipastat 6 tüdrukut, kes roa valmides kõik ka toitu mekkisid. Ühiselt katsime laua ja sõime üheskoos. Kõrvale sai juua järgi jäänud sidrunist tehtud sidrunivett.