4

Frititud sprotid peterselliadru ja tomatikullestega

Sprotte võib süüa nagu fish and chips’i, miks mitte!

Tomatikullesed ja peterselliadru – pöörane roog, mille staariks on frititud sprotid.

Koostisosad

  • 100 g sprotte
  • 1 muna
  • jahu
  • maisihelbeid
  • lehtpeterselli
  • tomatit
  • majoneesi

Valmistamine

Nõruta sprotid ja kuivata need liigsest õlist. Purusta maisihelbed.

Paneeri sprotid kõigepealt jahus, seejärel kasta need lahtiklopitud munasse ning lõpuks maisihelbepurusse. Friti kuumas õlis kuldseks.

Peterselliadru valmib, kui blanšeerid peterselli 3–5 sekundit soolaga maitsestatud vees.

Tomatikulleste valmistamiseks pole vaja muud teha, kui eraldada tomati vedelam, seemnetega südamikuosa.

Aseta kõik roa koostisosad kaunilt taldrikule. Kõrvale võid lisada meelepärast majoneesi, mis kõik kenasti kokku seob.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!