3

Grillitud Forellifilee

Kartuli-hernepüree, kartuli ja porgandi pallidega, külma kastme ja sidruniviiludega.

Meile meeldib forell ning tahtsime teha tervisliku ja värvilise toidu.

Koostisosad

Forell:

2 forellifileed

sidrunipipart

sidrunit

Kartuli- ja porgandipallid:

2 kartulit

2 porgandit

võid

soola

tilli

Kartuli-hernepüree:

kartulit

150 g rohelisi herneid

50 g võid

soola

Külm kaste:

40 g marineeritud kurki

20 g sibulat

35 g hapukoort

soola

sidrunimahla

Valmistamine

Lõikasime toorest kartulist ja porgandist lusikaga pallid ja panime keema.

Ülejäänud porgandi sõime ära, aga kartuli panime potti ja keetsime peaaegu pehmeks, lõpus lisasime herned. Kui kõik olid pehmed, lisasime või ja soola ning tegime püreeks.

Pehmeks keenud porgandipalle pruunistasime natuke võis ja raputasime soola peale. Kartulipallid pruunistasime samuti võis ja maitsestasime tilli ning soolaga.

Kalatükid maitsestasime sidrunipipra ja soolaga ning küpsetasime grillil.

Lõikasime sidruni sektoriteks ja grillisime, kuni tekkisid tumedad triibud.

Kastme jaoks tükeldasime sibula ja marineeritud kurgi ning segasime hapukoorega. Maitsestasime sidrunimahla ja soolaga.

Panime taldrikule püree, grillitud kala ja sidrunisektorid, kartuli- ja porgandipallid ning kastme. Kaunistasime küüslauguidanditega.

Selle kalaroa lugu

Valisime forelli, sest see on meie lemmikkala. Tegime süüa kahekesi. Maitse oli väga, väga hea.