0

Haugikotletid

Neile, kes luid ei viitsi nokkida

Kalahakklihast tehtud kotletid sobivad hästi neile, kel napib kannatust kalaluude nokkimiseks. Hakklihaks töödeldud kalaliha võib muretult süüa, ilma et luude pärast muretsema peaks. Suvisel ajal sobib haugikotlettidele juurde sättida külma hapukoorekastet ja noori kartuleid ning midagi maitsvamat on keeruline ette kujutada. Kuivemale ja rasvavaesemale kalalihale võib lisada pisut peekonit, see aitab neid kotlette mahlasemaks ja ka maitseküllasemaks muuta. Sibula võib pannil koos peekoniga läbi praadida. Nii jääb tulemus mahlasem ja mahedam. Muidu on aga tegemist üsna klassikaliste kalakotlettidega, mille puhul on kõige olulisem tingimus see, et kalaliha peab olema värske.

Koostisosad

  • 500 g haugi või muu valge kala fileed
  • 1 sibul hakituna
  • 3–4 viilu peekonit tükeldatuna
  • 1 muna
  • 3 sl riivsaia
  • 3–4 sl hapukoort
  • värsket hakitud tilli
  • soola ja pipart
  • sidrunimahla
  • võid praadimiseks

Valmistamine

Peenesta kalaliha hakklihamasinas ja tõsta kaussi. Hauta pannil keskmisel kuumusel sibulat ja peekonit, kuni sibul on klaasjas. Lisa kaussi kalahakkliha juurde. Lisa sinna ka muna, riivsai, hapukoor ja till. Maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga. Vormi käte abil parajad pätsikesed ning prae keskmisel kuumusel või (või siis õli ja või) sees mõlemalt poolt kuldseks. Paku juurde külma hapukoore- või kodujuustukastet.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!