70

Heeringaampsud

muna ja sibulaga

Eestipärane, lihtne ning väga maitsev!

Koostisosad

  • 20 õhukest leiva viilu
  • 4 keedetud muna
  • 80g hapukoort
  • 3 sl majoneesi
  • väike punt tilli
  • väike punt rohelist sibulat
  • 200g heeringat
  • 1 sidrun
  • 1 punane sibul

 

Valmistamine

Esmalt rösti leivaviile 180-kraadises ahjus, kuni need on mõnusalt krõbedad. Samal ajal kui leivaviilud on ahjus, haki muna ning sega hapukoore ja majoneesiga. Viiluta heeringas. Lõika sidrun ja punane sibul õhukesteks viiludeks. Haki ka roheline sibul ja till.

Kui leivaviilud on valmis, lase neil veidi jahtuda. Tõsta munasegu leivale, sinna peale heeringatükid, sidruni- ja sibulaviilud. Seejärel kaunista võileivad maitserohelisega.