1

Hernepüreesupp suitsukalaga

Koos krutoonide ja külmsuitsulõhega

Väga hea ja lihtne roog, mida saab valmistada nii üksi kui mitmekesi kodus olles.

Koostisosad

  • 150 g kuumsuitsukala
  • 100–150 g külmsuitsulõhet
  • 100 g kanafileed
  • 300 g rohelisi herneid
  • 2 porgandit
  • 1 sibul
  • 3 kartulit
  • 1 paprika
  • 200 g maitserohelisega sulajuustu
  • köögikoort
  • 1 sl õli
  • 3 kala- või köögiviljapuljongikuubikut
  • mõni tera musta pipart
  • 1–2 loorberilehte
  • küüslauku
  • hapukoort
  • rohelist sibulat
  • tilli
  • saia

Valmistamine

Keeda porgand ja kartul loorberi ja pipraga maitsestatud puljongis pehmeks. Prae pannil kanafilee, sibul, paprika ja küüslauk ning lisa puljongile. Lisa ka herned. Keeda. Eemalda pipraterad ja loorber.

Lisa kuumsuitsukala tükid ja sulajuust, püreesta. Pane pott pliidile tagasi, lisa tunde järgi köögikoort ja sega läbi.

Serveerimisel lisa külmsuitsulõhe ja kuumsuitsukala tükikesi, hapukoort, rohelist sibulat ja tilli. Soovi korral võid lisada saiakrutoone või pakkuda kõrvale röstsaia külmsuitsulõhe ja rohelise sibulaga.

Selle kalaroa lugu

Kui me olime distantsõppel, oli kapis supimaterjaliks kõik vajalik olemas. Proovisime neljakesi ise kalasuppi teha. Kuna väiksed õed ei söö kala, otsustasime kõik kokku püreestada, et keegi ei saaks pirtsutada.