1

Kalasupp köögiviljadega

Meile tavaliselt kala ei meeldi. Aga supp ja isetehtud toit maitseb alati. Ja kui toitu teha koos sõpradega, maitseb ka kalast tehtud toit hästi. Meie uus lemmik.

Koostisosad

  • 150–200 g kuumsuitsukala (nt heik)
  • 100 g kanafileed
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 kartul
  • 1 sl õli
  • 2 kala- või köögiviljapuljongikuubikut
  • 5 tera musta pipart
  • 1 loorberileht
  • 1/2 kollast paprikat
  • 1/2 punast paprikat
  • 1 küüslauguküüs
  • 200 g rohelisi herneid (võivad olla külmutatud)

Valmistamine

Keeda kartul ja porgand loorberi ja pipraga maitsestatud puljongis pehmeks. Prae pannil kanafilee, sibul, paprika ja küüslauk ning lisa puljongile. Lisa ka herned. Viimasena pane potti suitsukala. Võid ka kala üldse mitte keeta, vaid lisada selle supile alles serveerimisel.

Selle kalaroa lugu

Meie valmistasime oma roa kahekesi. Meile tavaliselt kala ei maitse, aga olime valmis proovima. Valisime retsepte internetist, aga lõpuks tegime ikka tunde järgi ja retseptist väga kinni ei pidanud. Meie retsepti kogused ja köögiviljad on algretseptist erinevad. Valisime selle järgi, mis juba kodus olemas oli. Kalaks oli kuumsuitsuheik.

Kuna kala ühele meist väga ei maitse, serveerisime suppi kahel viisil. Kala me supi sisse kohe ei pannud. Esimesele portsjonile lisasime alles serveerimisel natuke kala. Kui üks portsjon oli niimoodi serveeritud, panime potti osa kalast ja keetsime edasi. Serveerisime hapukoore, tilli, rohelise sibula ja ülejäänud kalaga.

Kokkuvõttes saime hakkama hea supiga, mida edaspidigi üksi kodus olles valmistada.