0

Kala ja dipp

kurgisalatiga

Koostisosad

Kala:

500 g valge kala fileed

150 g jahu

250 ml mineraalvett

soola

pipart

0,5 tl küpsetuspulbrit

1 sl tärklist

õli

Kaste:

200 ml hapukoort

200 ml majoneesi

tilli

2–3 küüslauguküünt

soola

pipart

Kurgisalat:

2 kurki

soola

pipart

palsamiäädikat

oliiviõli

Valmistamine

Kuivata kala paberrätikuga ja lõika suupärasteks tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Taina jaoks sega jahu, tärklis, küpsetuspulber, sool ja pipar. Lisa mineraalvesi ja sega korralikult läbi. Jäta natukeseks ajaks paisuma. Kuumuta potis õli. Kasta kalatükid tainasse ja küpseta kuuma õli sees. Kuldpruunid kalaampsud tõsta paberrätile jahtuma.

Kastme jaoks puhasta ja haki küüslauk. Sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa hakitud küüslauk ja till. Maitsesta soola ja pipraga.

Kurgisalatiks viiluta kurgid õhukeselt, lisa natuke soola ja pipart. Aseta kausi peale taldrik ja klopi kurgiviile, kuni mahl eraldub. Maitsesta palsamiäädika ja oliiviõliga.

Serveeri!

Selle kalaroa lugu

Rooga valmistasime kodundustunnis nelja poisiga. Kala pärines ookeanist. Selle roa valisime, sest soovisime ise proovida kala frittimist. Lõpptulemus oli väga maitsev, ka õpetajad kiitsid.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!