Aeg
60 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Kuivata kala paberrätikuga ja lõika suupärasteks tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Taina jaoks sega jahu, tärklis, küpsetuspulber, sool ja pipar. Lisa mineraalvesi ja sega korralikult läbi. Jäta natukeseks ajaks paisuma. Kuumuta potis õli. Kasta kalatükid tainasse ja küpseta kuuma õli sees. Kuldpruunid kalaampsud tõsta paberrätile jahtuma.
Kastme jaoks puhasta ja haki küüslauk. Sega omavahel hapukoor ja majonees, lisa hakitud küüslauk ja till. Maitsesta soola ja pipraga.
Kurgisalatiks viiluta kurgid õhukeselt, lisa natuke soola ja pipart. Aseta kausi peale taldrik ja klopi kurgiviile, kuni mahl eraldub. Maitsesta palsamiäädika ja oliiviõliga.
Serveeri!
Selle kalaroa lugu
Rooga valmistasime kodundustunnis nelja poisiga. Kala pärines ookeanist. Selle roa valisime, sest soovisime ise proovida kala frittimist. Lõpptulemus oli väga maitsev, ka õpetajad kiitsid.