0

Kalakarri

Koostisosad

  • 200 g pangaasiusefileed
  • 100 g konserveeritud kikerherneid
  • 60 g riisi (pruuni, punast või musta)
  • 60 g tomatipastat
  • 40 g spinatit
  • 10 g küüslauku (valikuline)
  • 4 g õli
  • kookospiima (rasva 17–19%)
  • karripulbrit
  • laimi
  • koriandrit
  • soola

Valmistamine

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Maitsesta meelepäraselt ja sega sisse riivitud laimikoort.
Kuumuta pannil õli ning lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned. Kuumuta paar minutit ja lisa seejärel purustatud küüslauk, tomatipasta ja karripulber. Sega läbi ja kuumuta korraks. Siis lisa kookospiim ja natuke vett. Sega ja kuumuta keemiseni.
Seejärel lisa suupärasteks tükkideks lõigatud kala. Jälgi, et kala oleks vedelikuga kaetud. Vajadusel lisa veidi vett.
Kuumuta tasasel tulel kaane all umbes 10 minutit, kuni kala on valmis ja kaste paksenenud. Sega sisse spinat ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri riisi ja laimilõikudega. Soovi korral puista peale hakitud koriandrit.