0

Kalakotletid hernepüreega

Koostisosad

  • 200 g kuumsuitsu hõbeheiki
  • 300 g värskeid või külmutatud herneid
  • 200 g kartulit
  • 12 g õli
  • 40 g muna
  • 30 g rohelist sibulat
  • mädarõigast
  • münti
  • soola

Valmistamine

Koori ja keeda kartulid, jahuta. Selles retseptis võid kasutada ka eelmisel päeval keedetud kartuleid.
Puhasta kala luudest ja rebi näppude vahel väikesteks tükkideks.
Purusta kartulid kahvliga ning sega kokku kala, kartul ja muna.
Lisa hakitud roheline sibul ja veidike mädarõigast (kui see ei meeldi, jäta ära) ning sega korralikult.
Kuumuta pannil õli. Vormi kartuli-kalataignast pätsikesed ja prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lase potis vesi keema ja lisa värsked või külmutatud herned. Keeda paar minutit, kurna.
Purusta herned kahvliga, maitsesta soolaga. Põnevaks maitsenüansiks lisa hernepüreele peeneks hakitud münti.
Serveeri kalakotlette hernepüreega.