3

Kalanagitsad

ahjujuurviljadega

Noorte lemmikud nagitsad ja juurde maitsvad ahjujuurviljad ja kaste.

Koostisosad

500—600 g valge kala fileed
soola
pipart
2 sl pressitud sidrunimahla
1 dl piima
2 muna
1-2 sl mahedat sinepit
paneerimiseks riivsaia või mandlijahu
Ahjujuurviljad
300 gr, kartulit
250 gr. porgandit
250 gr. bataati
2-3 spl maisitärklist
õli ja soola, pipart
1 dl majoneesi
1 dl hapukoort
väike sibul
1-2 marineeritud kurki

Valmistamine

Ahi panna soojenema 200 kraadile. Puhastatud juurviljad lõigata 0.5 cm paksusteks kangideks. Maisitärklis segada soola ja pipraga suuremas kausis ning lisada tükeldatud juurviljad ja korralikult segada. Tõsta ahjuplaadile ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 10 minutit. Lõigata kala suupärasteks tükkideks ja maitsestada sidrunimahla, soola ja pipraga. Kausis segada piim, lahtiklopitud munad, sinep ja lisatud sool, pipar. Kalatükid kasta segusse, lasta natuke nõrguda ja paneerida taldrikule pandud riivsaias või mandlijahus. Ahjuplaat juurviljadega tõsta ahjust välja ja panna nagitsad juurviljade kõrvale. Niristada üle õliga ja panna 8 minutiks ahju küpsema. Keerata nagitsad ümber ja küpsetada veel 7-8 minutit, kuniks kuldpruunid. Kastmeks segada hapukoor ja majonees. Tükeldada sibul ja marineeritud kurk peeneks ja segada kastmesse. Maitsestada soola ja pipraga.

Selle kalaroa lugu

Nagitsad meeldivad üldjuhul kõigile ja selleks proovisime neid teha kalast. Valmistasid 5. klassi seitse tüdrukut. Kala sai ostetud Viljandi turu kalaletist kohafilee ning kõik ülejäänu retseptiks vajaminev Konsumi kauplusest. Rooga maitsesid ka need õpilased kes kala muidu ei söö, maitses kõigile.