0

Kalapulgad

Kalafileest valmistatud kalapulgad tartarkastmega

Kalapulgal ja kalapulgal on vahe! Oma kätega tehtud kuldpruune ja krõbedaid värskest kalafileest kalapulki lihtsalt ei saagi poe omadega võrrelda.

Koostisosad

Kalapulgad:

  • 500 g kalafileed (koha, tursk, ahven, lõhe, forell)
  • 3 muna
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • 100 g jahu
  • 100 g riivsaia
  • 100 g panko-riivsaia
  • soola
  • sidrunimahla

Tartarkaste:

  • 50 g värsket kurki
  • 50 g marineeritud kurki
  • 100 g majoneesi
  • 100 g 20% hapukoort
  • murulauku
  • sidrunimahla
  • soola

 

Valmistamine

Eemalda vajadusel fileelt luud. Lõika fileest 2 cm laiused kangid. Klopi munad koos sinepiga lahti. Sega kokku riivsaiad.

Maitsesta kalafileekangid kõigepealt soolaga ja seejärel paneeri jahus. Siis kasta munasegusse ning viimasena riivsaia sisse. Aseta ahjurestile ning küpseta pöördõhuga 200 kraadi juures 10 minutit.

Lõika kurgid väikesteks kuubikuteks või riivi. Haki murulauk. Sega kõik kastme koostisosad kokku ning maitseta soola ja sidrunimahlaga.
Serveerimisel piserda kalapulkadele pisut sidrunimahla.