0

Kalasupp

lõkkel valminud

Kauni järve ääres lõkkel valminud kalasupp Uhhaa.

Koostisosad

koha
latikas
4-5 kartulit
2-3 porgandit
paar sibulat
porru
petersell
aedtill
loorberileht
sellerijuur
soola
pipart

Valmistamine

Puljongi keetmiseks kasutada kala fileerimisest üle jäänud skeletti, sellerijuurt, sibulat ja loorberilehte. Pool tunnikest podisenud puljong kurnata ja lisada tükeldatud juurviljad ja maitseained. Mõne aja pärast lisada kalafileetükid, tükeldatud porru ja lasta vaiksel tulel keeda 10-15 minutit. Tõsta tulelt ja lisada peotäis tükeldatud maitserohelist.

Selle kalaroa lugu

Kalasupp on valminud 7. klassi projektõppe käigus kauni Holstre järve ääres, kus uuriti kõike lähemalt mis seostub kaladega. Projektis osales 11 õpilast ja 3 õpetajat. Kalad olid ostetud Viljandi turu kalaletist. Muidugi oleks tore olnud kasutada järvest püütud kala, aga meil sel päeval kalaõnne ei olnud ja käiku läks plaan B. Oleks samuti tore lõpp matkapäeva lõpetuseks, klassiõhtu pidamisel looduses jm.