18

Kalatakod

laimi ja sriracha-kastmega

Tänavatoidu võlu seisneb selles, et see on soodne, kiiresti valmistatav ja metsikult maitsev. Saladuskatte all ütleme teile, et kõik see peab ka kodus valmistades ikka paika. Enne järgmist takoõhtut hüppa poest läbi ja naudi neid lõunapäraseid särtsakaid maitseid kodus.

Koostisosad

Kala:

  • 500 g tilaapia või muu kala fileed
  • terve laimi riivitud koor
  • tšillihelbeid
  • 2 spl oliiviõli
  • soola
  • pipart

Kaste:

  • 1 dl majoneesi
  • 0,5 dl hapukoort
  • 1 spl sriracha-kastet
  • poole laimi mahl
  • soola
  • pipart

Tako:

  • 12 väikest tortiljat
  • 250 g punast kapsast
  • 100 g juustu
  • 1 avokaado
  • 1 suur tomat
  • 1 väike punane sibul
  • 1 laim
  • 1/2 spl oliiviõli
  • värsket koriandrit

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 210 kraadini. Kuivata kalafilee majapidamispaberiga ja maitsesta soola ning pipraga. Lisa veidi tšillihelbeid ja viimasena riivi kalafileede peale laimikoort. Hõõru maitseained ühtlaselt kalafilee sisse. Nõrista fileedele oliiviõli ja lase kuni ahju kuumenemiseni seista, et maitsed kala sisse tõmbuksid. Küpseta ahjus umbes 12 minutit, kuni kergelt pruunistunud.

Kastme jaoks sega kõik koostisosad keskmise suurusega kausis kokku. Kontrolli maitset, vajadusel lisa veel soola ja pipart. Sriracha kogus sõltub vürtsikuse eelistusest.

Täidise tarvis lõika kapsas peenteks ribadeks. Tükelda avokaado ja tomat 1 cm suurusteks kuubikuteks. Lõika sibul pooleks ja siis õhukesteks viiludeks. Sega komponendid kausis kokku ja tilguta peale oliiviõli. Riivi juust ja haki koriander jämedalt. Lõika laim pikuti kuueks sektoriks.

Kuumuta pann ja rösti tortillad ilma õlita mõlemalt poolt kiirelt ning kergelt.

Takode täitmist alusta kalast. Tee kalafileed näppude vahel väiksemateks tükkideks ja jaota ühtlaselt takode vahel ära. Aseta peale täidis, juust ja hakitud koriander. Serveeri igale sööjale kolm takot. Pane kõrvale laimisektor, millega lisada särtsu. Head isu!