0

Karulaugutartletid lõhega

Maitsvad väikesed pirukad kevadise hõrgu karulaugu ja oomega-3-rasvhapete rikka lõhega. Kui sul kodus väikesi vorme pole, küpseta tartlett suures ümmarguses pirukavormis. Pikenda sel juhul vaid küpsetusaega. Kiirel puhul valmista tartletid ostetud lehttainapõhjal.

Koostisosad

Põhi:

  • 3 dl nisu- või speltajahu
  • 1 dl päevalilleseemneid
  • 100 g võid
  • 3–4 sl külma vett
  • 0,5 tl soola

Täidis:

  • 300 g kuumsuitsulõhet
  • 60–70 g karulaugulehti (või spinatit)
  • 200 g kodujuustu või fetat
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 2 dl kohvikoort
  • soola

Valmistamine

Haki tainaained omavahel segamini, lisades vähehaaval vett, kuni saad ühtlase tainapalli. Seda võid teha kas köögikombainis või käsitsi hakkides. Suru tainas väikeste tartletivormide põhja ja äärtele, tõsta need 30 minutiks külma.

Torka kahvliga tainapõhja augud ja laota peale suitsulõhe. Vispelda munad kohvikoore ja näpuotsatäie soolaga lahti, lisa hulka tükeldatud karulauk, väheke nõrutatud kodujuust või fetakuubikud ja riivitud juust. Jaga täidis vormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni pirukad on kaunilt kuldsed.

NIPP! Kui kevadine karulauguaeg möödas, kasuta pirukates karulaugu asemel spinatit, lisades sel juhul täidise hulka veel ka paar küüslauguküünt.