0

Kergsoolalest

puravikukreemi, lehtkapsa ja marineeritud lehterkukeseentega

Selles roas saavad kokku mets ja meri, lest ja puravik ning aina enam populaarsust koguv lehterkukeseen.

Koostisosad

Lest:

  • 320 g suuremaid lestafileesid
  • soola ja suhkrut

Puravikukreem:

  • 200 g puravikke
  • 50 g kooritud sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 30 g taluvõid
  • 40 ml valget veini
  • 300 ml kanapuljongit
  • 0,5 laimilehte
  • 70 ml vahukoort
  • soola ja valget pipart

Lehtkapsas:

  • 200 g lehtkapsast
  • 15 g selitatud võid
  • soola

Madaraõli:

  • 30 g lõhnavat madarat
  • 80 ml õli
  • soola

Valmistamine

Lõika lestafileed diagonaalis õhukesteks laastudeks ja lao taldrikule üksteise kõrvale. Maitsesta soola ja vähese suhkruga. Jäta kilega kaetult külmikusse umbes tunniks seisma.

Puravikukreemi jaoks lõika sibul ja küüslauk väiksemateks kuubikuteks ning kuumuta madalal kuumusel koos võiga 5–10 minutit. Lisa tükeldatud puravikud ja laimileht. Jätka kuumutamist 5 minutit. Seejärel lisa valge vein ja kuumuta veel 1–2 minutit. Lisa kanapuljong ja vahukoor ning keeda 10 minutit madalal kuumusel. Püreeri kannmikseris. Vala tagasi potti ja maitsesta.

Lõika lehtkapsa rootsud välja ja rebi lehed väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil koos või ja vähese veega 2–3 minutit. Maitsesta soolaga.

Madaraõli valmistamiseks pane madaralehed (võib asendada ka teiste meelepäraste ürtidega) ja õli kannmikserisse ning töötle 3–4 minutit, kuni õli saavutab erkrohelise värvi. Soovi korral kurna läbi marli.

Serveerimine

Tõsta kausi põhja esmalt puravikukreem, seejärel lehtkapsas ning nende peale, kesksele kohale lest. Roale vajaliku happelisuse lisamiseks aseta kõige peale mõned marineeritud lehterkukeseened. Nirista üle madaraõliga ning lisa erinevaid värskeid ürte.