3

Praetud lest

külma kastmega

Lestakala on imemaitsev värskelt praetuna ja koos külma kastmega. Seda on lihtne ja kiire valmistada, sobib hästi nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuse lauale.

Koostisosad

  • 4 värsket lestakala
  • 2 muna
  • 1–2 dl (täisteraspelta) jahu  paneerimiseks
  • rapsiõli

Külm kaste:

  • 1,5 dl hapukoort
  • 3 sl majoneesi
  • 3 sl hakitud tilli
  • soola
  • 2 marineeritud kurki (või 3–4 sl kurgisalatit purgist )

Serveerimiseks:

  • 1 kg värsket kartulit

Valmistamine

Pane pestud kartulid keema, värskeid koorima ei pea. Kui kasutad kastme jaoks  marineeritud kurke, tükelda need pisikesteks kuubikuteks. Sel juhul lisa kastmesse ka sortsuke kurgimarinaadi. Sega kokku kastmeained ja tõsta külma maitsestuma.

Puhasta lestad, lõika saba ja uimed ära. Kasta kalad kergelt kahvliga lahtiklopitud munasse ja seejärel mõlemalt poolt soolaga maitsestatud jahusse, prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri kuumalt koos keedetud kartulite ja kastmega.