1

Kiluvõileivad

Kiluvõileivad – pidulaua klassika

Kiluvõileivad on maitsvad ja ahvatlevad suupisted, mis sobivad igale peolauale.

Koostisosad

  • vürtsikilu liblikfileesid
  • musta leiba
  • võid
  • muna
  • maitserohelist
  • kuivatatud rukkilille kroonlehti

Valmistamine

Pane muna keevasse vette ja keeda 10 minutit. Kurna vesi, jahuta muna kiiresti ja haki.

Lõika leivaviilud ümaraks.

Munavõi valmistamiseks sega 1 spl pehmet võid ja hakitud muna. Sega ühtlaseks.

Määri munavõi leivale ja aseta leivaviilule rullikeeratud vürtsikilu liblikfilee. Kaunista maitserohelise ja kuivatatud rukkilille kroonlehtedega. Serveeri.

Selle kalaroa lugu

Ardu Kooli 4. ja 5. klassi tüdrukud valmistasid kiluvõileibu kodundustunnis. Enne võileibade valmistamist ei olnud kõik tüdrukud kindlad, kas nad ikka kilu söövad. Võileibade tegemine koos sõpradega oli aga põnev ja lõbus. Eriti meeldis tüdrukutele serveerimine. Kui võileivad valmis, said need ka väga kiiresti söödud ja lapsed ütlesid, et maitses hästi.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!