1

Kalakotletid kartulipüreega

Siidine kartulipüree koos õhuliste kalakotlettidega.

Koostisosad

Kalakotletid:

  • 300 g kalahakkliha
  • 50 g riivitud parmesani
  • 1 dl vahukoort
  • 2 muna
  • tilli
  • 2 viilu saia
  • õli
  • võid
  • soola
  • pipart

Kartulipüree:

  • 5 suuremat kartulit
  • soola
  • ‘2 dl kohvikoort

Valmistamine

Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged. Haki till. Niisuta saia vees.

Sega kokku kalahakkliha, riivitud parmesan, vahukoor, munakollane, till ja niisutatud sai. Maitsesta.

Tee väikesed pallid ning prae pannil õli ja või segus.
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Suru pudrunuiaga puruks.

Pane kohvikoor kastrulisse ja lase keema. Lisa keev koor kartulipüreele ja sega. Pane potile kaas peale, et puder ära ei jahtuks.

Selle kalaroa lugu

Meie kalaroa retsepti andis meile toiduõpetuse õpetaja Kristel Nuume. Kala saime Pähkla kalakasvatusest ja see oli väga hea. Valmistasime seda rooga kolmekesi. See maitses ülimalt hästi. Saime seda koolis ka teistele õpetajatele pakkuda ja neile kõigile maitses väga.