Kui oled sellest klubist, kellele maitsevad Soome ja Rootsi stiilis pisut magusama maitsenüansiga heeringaroad, siis marineeritud heeringas, mida kutsutakse klaasimeistri heeringaks, on just sinu maitse järgi. Meil mitte ainult ei armastata selliselt maitsestatud heeringaid, vaid üks pereliige ainult sellist heeringat ongi nõus sööma. Seega piilun sageli heeringaretsepte just põhjanaabrite retseptivaramust.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Tükelda heeringafilee umbes 2 cm paksusteks viiludeks.
Keeda marinaad veest, suhkrust, mustast piprast, vürtsist, loorberist. Kui kasutad nelki, lisa ka nelgiterad. Lase marinaadi ained keema tõusta, lisa siis äädikas ja jahuta marinaad. Soovi korral lisa ka veidi soola. Jahuta.
Lao purki kihiti sibul, porgand ja heeringas. Kui kasutad mädarõigast, poeta ka seda purki koos sibula ja porgandiga. Kalla peale jahutatud marinaad. Sulge purk ning tõsta 1–2 päevaks külmkapi maitsestuma. Sellisel moel valmistatud heeringas säilib külmas paar nädalat.
Paku juurde musta leiba või kasuta heeringat näiteks salatis.