0

Kodused kalafileepulgad

Neid lihtsaid kalapulki võib teha nii valgest kalast kui ka lõhefileest.

Koostisosad

500 g lõhefileed
sidrunipipart
1 dl rukkijahu
sidrunimahla
soola
rapsiõli ja võid

Valmistamine

Eemalda kalafileelt vajaduselt nahk. Lõika kalafileed ribadeks, maitsesta julgelt soola, sidrunipipra ja vähekese sidrunimahlaga. Kasta rukkijahusse. Kuumuta pannil või ja õli. Prae kalapulgad ümberringi kuldpruuniks.

Selle kalaroa lugu

Kui rääkida kalatoitude valmistamisest, siis hakkavad lapsed enamasti nägusid tegema. Nii ka selle toidu puhul. Retsepti pakkus klassile välja tüdruk, kes ise kala ei söö. Kui toit tehtud ja maitsmiseks läks, siis oli kalapulkade kausitäis esimene, mis tühjaks sai.