1

Koha lepa plangul

Meie, Võrtsjärve äärsed mulgid, valisime kalaroaks just oma järve kala – koha.

Ka talvisel ajal võib ju grilli kuumaks ajada! Seekord grillisime koha lepa plangul, mis andis kalale meeldiva lepase suitsumaitse. Lisandiks oli vitamiine täis toorsalat.

Koostisosad

Koha:
kohafilee
soola
sidrunipipart
värsket tilli
õli
suhkrut
persilladet

Toorsalatiks:

jääsalatit
tomatit
värsket kurki
paprikat
maisi
õuna
salatisibulat
juustu
päikesekuivatatud tomateid

Valmistamine

Fileeri kala, määri lepaplangule natuke õli ja raputa sinna ka natuke soola. Aseta kalafilee plangule, raputa kalale soola, sidrunipipart ja värsket tilli, piserda õli. Küpseta grillil.

Toorsalatiks haki jääsalat, tomat, värske kurk, sibul, õun ja paprika. Lisa mais ja juust päikesekuivatatud tomatitega. Lisa natuke õli. Maitsesta vastavalt soovile soola, pipra ja persilladega.

Selle kalaroa lugu

Valisime koha kala just sellepärast, et teda sai püüda Võrtsjärvest ja meie elame Võrtsjärve ääres. Talvisel Võrtsjärvel käisid võrke kontrollimas meie klassi Joonatan koos isa Kevoga. Värskelt püütud kalast saab parima roa. Nii ka oli! Grillitud koha lepaplangul maitses lastele väga! Kulinaarsest kolmapäeva hommikust võttis osa 14 õpilast.