12

Koha sinepikastmes

Kohafilee keedukartuli ja sinepikastmega

Koha sinepikastmes on imelihtne valmistada ning sobib nii pidu- kui argipäeva õhtusöögiks.

Koostisosad

Kohafilee:
700g kohafileed
kaks sibulat
100g võid
sool, pipar, sinep, sidrun, till

Lisandiks:
keedetud kartul
värske salat

 

Valmistamine

1) Maitsesta kohafilee soola, pipra ja sidruniga
2) Määri ahjuvorm võiga, pane kala vormi ja lase maitsestuda ca 30 minutit.
3) Samal ajal pane kartulid keema ja ahi soojenema 220*
4) Sulata 100g võid ja vala see kalale.
5) Haki kaks mugulsibulat ja aseta hake võiga ülevalatud kalale
6) Pane kala ahju ning lase küpseda 15min
7) Kui kala valmis, tõsta see vaagnale. Vormi jäänud kastmele lisa teelusikatäis sinepit. Vispelda segu, maitse ning vajadusel lisa sinepit juurde.
8) Vala kaste kalale ning serveeri keedetud kartuli ja värske salatiga

 

Selle kalaroa lugu

Kuna meie pere armastab erinevaid kalarooge, siis otsustasime väljakutse vastu võtta ning kalaroa valmistamise ka üles filmida. Vanaema käis kalapoes ning valis koha, sest see oli midagi sellist, mida me pole vist kunagi ise teinud. Otsisime retseptiraamatust koha retsepte ning peakokk valis välja talle sobivaima. Kõik vajalikud koostisosad olidki kodus olemas ning kokkamine sai alata. Selle kalaroa valmistamine on imelihtne ja kiire ja jõukohane ka algajale kokale. Ja sama ruttu kui see valmis, saab ka laualt valmis roog otsa, sest see on lihtsalt imemaitsev. Võib ütelda, et retsept on läbinud korduva katse, sest esimesel korral sai filmimisest emme telefoni mälu täis ning kui laud oli juba tühjaks söödud, avastasime, et meil on videod puudu. Tegelikult oli meil selle üle vaid hea meel, sest see tähendas, et me peame seda maitsvat lõunat uuesti valmistama. Retsept on nii lihtne, et teisel korral meil ei olnudki enam raamatust retsepti meelde tuletada vaja!

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!