3

Koharull avokaado-toorjuustukreemiga

hapukoore-tillikastme ja frititud juurikatega

Koha on meie piirkonna kala ning koos avokaado-toorjuustukreemiga on see ainulaadne. Bataat, punapeet ja kartul lisavad roale värvi. Lisaks veel maitsev peekon, millesse kala on mässitud.

Koostisosad

Koharull:

  • 0,5 kg kohafileed
  • 1 avokaado
  • 150 g toorjuustu( nt maitserohelise ja küüslauguga)
  • 1 väiksem apelsin
  • 1 väike paprika
  • 200 g toorsuitsupeekonit
  • soola
  • Cayenne’i pipart
  • Vahemere ürdisegu

Lisandid:

  • kartulit
  • punapeeti
  • bataati
  • hapukoort
  • tilli
  • rohelist salatit
  • tomatitit

Valmistamine

Puhasta kohafilee luudest ja eemalda nahk. Lõika õhukesed viilud, mida on võimalik rullida. Raputa peale veidi soola ja jäta tõmbama.

Puhasta avokaado, tükelda ning purusta saumikseriga püreeks. Lisa toorjuust, sool, Cayenne’i pipar ja tükeldatud paprika. Pool apelsini lõika väikesteks tükkideks ning lisa segule, teisest poolest pigista mahl segule. Võta peekoniviil, aseta lauale, pane sinna peale kohafilee, määri seguga ja keera rulli. Aseta rull kuumale pannile ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Kartul, punapeet ja bataat küpseta fritteris ning maitsesta Vahemere ürdiseguga. Valmista hapukoorest, tillist ja soolast külm kaste. Lisa taldrikule roheline salat ning tomati- ja apelsiniviilud. Pane kala ja juurikad sinna juurde. Head isu!

Selle kalaroa lugu

Koha sai valitud sellepärast, et elan Võrtsjärve lähedal. See on meie kala. Valmistasime rooga koos ema ja isaga. Meile meeldis see väga. Rooga proovisid ka minu vend ja mamma. Ka nendele meeldis.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!