Koha on meie piirkonna kala ning koos avokaado-toorjuustukreemiga on see ainulaadne. Bataat, punapeet ja kartul lisavad roale värvi. Lisaks veel maitsev peekon, millesse kala on mässitud.
Aeg
45 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Puhasta kohafilee luudest ja eemalda nahk. Lõika õhukesed viilud, mida on võimalik rullida. Raputa peale veidi soola ja jäta tõmbama.
Puhasta avokaado, tükelda ning purusta saumikseriga püreeks. Lisa toorjuust, sool, Cayenne’i pipar ja tükeldatud paprika. Pool apelsini lõika väikesteks tükkideks ning lisa segule, teisest poolest pigista mahl segule. Võta peekoniviil, aseta lauale, pane sinna peale kohafilee, määri seguga ja keera rulli. Aseta rull kuumale pannile ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Kartul, punapeet ja bataat küpseta fritteris ning maitsesta Vahemere ürdiseguga. Valmista hapukoorest, tillist ja soolast külm kaste. Lisa taldrikule roheline salat ning tomati- ja apelsiniviilud. Pane kala ja juurikad sinna juurde. Head isu!
Selle kalaroa lugu
Koha sai valitud sellepärast, et elan Võrtsjärve lähedal. See on meie kala. Valmistasime rooga koos ema ja isaga. Meile meeldis see väga. Rooga proovisid ka minu vend ja mamma. Ka nendele meeldis.