Ahvenast ilusamat kala me vetes ilmselt pole. Koos mädarõikaga serveerituna on see üks äraütlemata kena roog!
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Lõika kalafileed kolmeks. Kuivata paberiga liigne niiskus. Piserda pisut kanepiõliga (võib ka rapsiõliga). Paneeri kaera- ja toortatrajahu segus nii, et kalatükid oleksid ühtlaselt jahuga kaetud ja ei oleks liiga niisked (võimalik, et jahu võib ka rohkem kuluda). Enne friteerimist raputa liigne jahu maha. Friteeri kuumas õlis kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga.
Soovi korral võid ka majoneesi ise teha. Sega kokku majonees ja keefir. Lisa peenelt riivitud kurk, porgand ja mädarõigas ning väikesteks kuubikuteks tükeldatud tomat. Sega kokku, maitsesta soola ja pipraga. Võid lisada ka murulauku või värsket punet.
Kui su ürdipeenral kasvab koostisosade nimekirjas toodud taimi, saab roog eriti uhke välimuse. Samas võid kasutada ka poes leiduvat värskete ürtide segu. Maitseks lisa ürtidele pisut soola ja tudraõli.