0

Krõbe fish & chips

Krõbedad ahvenafileed kartulitega

Selle roa muudab eriliseks tema krõbedus.

Koostisosad

valge kala fileesid (nt ahven)
100–200 g nisujahu
gaseeritud vett
soola
pipart
3–4 suuremat kartulit
oliivõli

Valmistamine

Lõika ahvenafileed pooleks, maitsesta soola ja pipraga. Võta kaks kaussi ja pane ühe sisse pool jahukogusest. Teises kausis sega jahu gaseeritud veega umbes hapukoorepaksuseks seguks. Kasta kala jahu sisse, seejärel jahu ja vee segusse.

Kuumuta potis õli nii, et tekiks väikesed mullid. Pane jahusegused kalatükid õlisse küpsema. Küpseta seni, kuni taigen muutub kuldpruuniks. Seejärel lõika kartulist endale meelepärased tükid ja pane samuti õlisse küpsema. Võta kuldpruuniks küpsenud kartulid õlist välja ja maitsesta soolaga.

Selle kalaroa lugu

Me soovisime kohe väga-väga katsetada krõbeda fish & chips’i tegemist. Kui õpetaja Kristel ütles, et meil on see võimalus, siis me asusimegi kohe otsima retsepti, mida pärast ise natuke muutsime. Korraks oli oht, et me ei saa kuskilt head ja värsket valget kala. See siiski õnnestus.