0

Krõbeda kalanaha sisse rullitud vürtsikas soolalõhe

röstitud seedermänniseemnete ja punase veini äädikasse marineeritud sibul.

vürtsikas lõhe krõmpsuvas koorikus.

Koostisosad

Soolalõhe:
lõhefilee
meresoola
tilli
sidrunit
tšillikauna

Tilliõli:
oliiviõli
tilli
sidrunit

Marineeritud sibul:
punast sibulat
punast veiniäädikat
pruuni suhkrut
seedermänniseemned (kaunistuseks)

Valmistamine

Alustuseks soola kala. Selleks puhasta kalafilee luudest, haki tšilli ja till. Puista fileele meresoola ning peale seda raputa fileelt üleliigne sool maha. Lisa hakitud tšilli ja tillisegu ning viiluta peale sidrun. Paki filee fooliumisse ja aseta külmkappi vähemalt 24ks tunniks.

Marineeri sibul. Selleks lõigu sibul rõngasteks. Aja punase veini äädikas keema ning lisa pruuni suhkrut nii, et segu poleks liiga magus ega äädikane. Lisa sisse sibul, jahuta ja aseta külmikusse kuniks lõhe valmib.

Tee valmis tilliõli. Selleks lase õli kuumaks, lisa till, sidrunimahl ja sidrunikoor.

Võta välja kala ja eralda nahk. Tee nahast viilud ja lõika kalast kuubikud. Prae nahk tilliõli sees krõbedaks ja rulli ümber kalakuubikute. Rösti seedermänniseemned.

Aseta soolalõhe taldrikule, puista pisut tilliõli, seedermänniseemneid ning kaunista marineeritud sibulaga.

Selle kalaroa lugu

Olen vegetaar, kuid kui ma paar aastat tagasi kala veel sõin, siis minu lemmik kalaroog oli soolalõhe ja ahjukala juures krõbe kalanahk. Sellest konkursist teada saades teadsin kohe, et tahan neid kahte asja kombineerida. Seejärel mõtlesin, kuidas saaksin ma selle roa huvitavamaks teha, sellega tuli idee tavalise soolalõhe asemel valmistada hoopis vürtsikas soolalõhe. Mõeldes kalanaha peale teadsin, et kalaga sobib hästi till ja otsustasin praadida kalanahka tavalise õli asemel hoopis tilliõlis.