0

Lõhe-juustupirukas

vahukoore ja tillioksakesega

Lia Virkuse retsepti põhjal.

Koostisosad

Põhi:

  • 100 g võid
  • 3 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 2 spl külma vett

Kate:

  • 180 g külmsuitsulõhet
  • 150 g riivjuustu
  • 4 muna
  • 2 dl vahukoort
  • värsket tilli

Valmistamine

Põhja valmistamiseks sega jahu ja sool. Lisa toasoe või ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks.

Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja pisut ka äärtele, torka tainasse kahvliga augud ning aseta see täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Katte valmistamiseks klopi munad kergelt vispliga lahti. Lisa vahukoor ja sega ühtlaseks. Seejärel lisa tükkideks lõigatud lõhefilee ja hakitud till. Sega juurde enamus juustust. Natuke jäta peale riputamiseks alles. Sega korralikult. Vala kate piruka peale.

Pane peale ülejäänud riivjuust. Kaunista mõne tillioksaga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures

umbes 20–25 minutit.