Maitsev lõhe krõbeda lehttaigna koorikuga. Kõrval bulgaarlaste rahvuslik salat.
Aeg
60 min
Kogus
8
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Valmista ette lõhe- või forellifilee, selleks eemalda kalalt nahk ning puhasta kala korralikult luudest. Hõõru kala kergelt soola ja musta pipraga kokku. Puista kala tilliga. Aseta kalafilee pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.
Rulli lehttaigen kaheks võrdseks ristkülikuks. Ühele ristkülikule aseta maitsestatud kala. Määri taigna ääred kergelt munaga. Seejärel aseta teine lehttaigna tükk kala peale ning suru taigna ääred omavahel tugevasti kokku. Määri pirukat pealt munaga ning küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit või seni kuni pirukas on omandanud kuldpruunika jume.
Selle kalaroa lugu
Mu tädi soovitas mul osaleda sellel konkursil. Me hakkasime perega mõtlema erinevaid kalaroa retsepte, mis võiksid olla natuke teistsugused ning ka välimuselt huvitavad. Meil tuli selline huvitav mõte ning otsustasimegi seda valmistada.