149

Lõhe lehttaignas koos šopska salatiga

lõunaks või õhtusöögiks

Maitsev lõhe krõbeda lehttaigna koorikuga. Kõrval bulgaarlaste rahvuslik salat.

Koostisosad

Lõhe lehttaignas:
400 g lehttainast
450 g lõhe- või forellifileed
soola
musta pipart
tilli
1 muna

Šopska salat:
3 tomatit
1 värske kurk
1 punane sibul
soola
must pipart
150 g riivitud fetajuustu

Valmistamine

Valmista ette lõhe- või forellifilee, selleks eemalda kalalt nahk ning puhasta kala korralikult luudest. Hõõru kala kergelt soola ja musta pipraga kokku. Puista kala tilliga. Aseta kalafilee pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.

Rulli lehttaigen kaheks võrdseks ristkülikuks. Ühele ristkülikule aseta maitsestatud kala. Määri taigna ääred kergelt munaga. Seejärel aseta teine lehttaigna tükk kala peale ning suru taigna ääred omavahel tugevasti kokku. Määri pirukat pealt munaga ning küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit või seni kuni pirukas on omandanud kuldpruunika jume.

Selle kalaroa lugu

Mu tädi soovitas mul osaleda sellel konkursil. Me hakkasime perega mõtlema erinevaid kalaroa retsepte, mis võiksid olla natuke teistsugused ning ka välimuselt huvitavad. Meil tuli selline huvitav mõte ning otsustasimegi seda valmistada.