1

Lõhepasta

Lõhepasta ja avokaadovõileib pošeeritud munaga

See kalaroog on väga mahlane, maitsev ja kirev. Lõhepasta on väga hea. Avokaadoleib pošeeritud munaga on ka jube hea ning avokaado ja muna on hästi tasakaalus.

Koostisosad

Lõhepasta:

  • 1 lõhefilee
  • 250 g tagliatelle’sid
  • 2 spl (oliivi)õli
  • 1 keskmine sibul, peeneks hakitud
  • 1 tl soola
  • purustatud musta pipart
  • 240 ml kohvikoort või vahukoort
  • näpuotsaga riivitud sidrunikoort

Avokaadovõileib:

  • 4 muna
  • 4 leivaviilu
  • 2 küpset avokaadot
  • oliiviõli
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Prae lõhefilee krõbedaks, eemalda nahk ja lõika filee tükikesteks. Jäta lõhe praegu kõrvale. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees, kuni see on al dente.

Samal ajal aja suurem pann kuumaks. Pane pannile õli, peeneks hakitud sibul, sool ja pipar. Sega ja prae paar minutit. Lisa koor ja riivitud sidrunikoor. Lase paar minutit podiseda. Lisa lõhetükid ja sega kaste läbi.

Kurna pasta ja sega see lõhekastmega läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola. Serveeri kohe! Soovi korral riivi peale juustu ja naudi.

Avokaadovõileiva valmistamist alusta sellest, et praed oliiviõlis leivaviilu. Lõika avokaado pooleks ja tükelda. Pane leivale üks avokaadopool ning aseta selle otsa pošeeritud muna. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.

Selle kalaroa lugu

Leidsime toreda pasta retsepti ja tuli nii hea välja et otsustasime seda jagada teiega.