Mahlane ja tervislik lehttainapirukas lõhe, värske spinati ja toorjuustuga.
Aeg
45 min
Kogus
8
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Rulli lehttainas küpsetuspaberil ristkülikukujuliseks. Lõika üks neljandik tainast piruka katmiseks ja tõsta kõrvale.
Aseta kalafilee lehttaina ühte otsa, jättes servadest 3 cm tainast vabaks. Maitsesta kala soola ja sidrunipipraga.
Kuumuta pannil või ja prae selles kergelt läbi spinat. Lisa toorjuust ja sega, kuni segu ühtlustub. Maitsesta soola ja pipraga (soovi korral võid lisada purustatud küüslauku). Tõsta spinati-toorjuustusegu kalale.
Kata kala ja spinat lehttaina teise otsaga. Mudi tainaservad kokku. Tee piruka katmiseks jäetud tainaplaadile kaunistuseks sisselõiked. Kata pirukas kaunistava tainaplaadiga ja mudi servad kinni.
Klopi muna lahti ja määri sellega pirukas igast küljest. Puista peale seesamiseemneid. Tõsta pirukas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 190-kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Paku soojalt või jahtunult.
Selle kalaroa lugu
Valisime lõhepiruka, sest lõhe on hea valguallikas ja sisaldab organismile vajalikke omega-3-rasvhappeid. Spinat aga on rikas vitamiinide ja mineraalide poolest ning aitab tugevdada immuunsüsteemi.
Piruka valmistamine on lihtne ning ei nõua erilisi oskusi.
Pirukas on väga maitsev ja mahlane.