1

Eestipärased suširullid

Makra- ja õrnsoolalõherullid

Lastele meelepärane kalatoit. Lihtne valmistada ka lastel endil.

Koostisosad

  • 1 pakk suširiisi
  • soola
  • suhkrut
  • äädikat
  • 150 g sulajuustu
  • 1 pakk norilehti
  • 1 pikk kurk
  • 1 avokaado
  • 300 g õrnsoolalõhet õhukeste viiludena
  • 1 pakk makrat
  • sidrunit
  • sojakastet
  • marineeritud ingverit
  • wasabi’t

Valmistamine

Inspiratsiooniallikaks oli Nami-nami retsept https://nami-nami.ee/retsept/5199/jaapaniparased_ornsoolalohe_rullid.

Tegime oma korrektuurid vastavalt meie kodudes levivale sušivalmistamise viisile.
Keetsime ja maitsestasime riisi retsepti järgi.

Lõikasime kurgi ja avokaado kangideks. Kala ja makrapulgad tegime ribadeks. Määrisime norilehed sulajuustuga ja laotasime peale riisi. Tegime kahte sorti täidiseid: kurk ja kala ning avokaado ja makra. Keerasime mati abil tugevaks rulliks. Rulli serva kinnitasime sidruniveega. Viilutasime rullid. Serveerisime sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabi’ga.

Selle kalaroa lugu

Lapsed ei armasta kalaroogasid, eriti kalasuppe. Seetõttu valisime retsepti, mis on mänguline ja huvitav. Lõbus oli pulkadega söömine. Rääkisime nori-lehe saamisloost ja sushi serveerimisest Jaapanis.