Kalapitsa – aga miks mitte! Kõik lastelemmikud üheskoos, välimus kutsuv ja maitse oivaline.
Aeg
100 min
Kogus
2
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Sega taina kuivained kokku. Lisa vesi, pett ja sulavõi. Sõtku tainast nii kaua, kuni see käe küljest lahti lööb ja vajadusel lisa natuke õli. Aseta räti peale ja jäta umbes 1 tunniks sooja kohta kerkima.
Raputa lauale jahu, tõsta tainas lauale ning mudi näppudega ümmarguseks nii, et ääred oleksid natuke kõrgemad. Määri pesto tainale, aga jäta ääred puhtaks. Raputa üle juustuga.
Tükelda lõhe suuremateks kuubikuteks ning maitseta soola, vähese suhkru ja laimimahlaga. Tõsta lõhetükid pitsale. Lõika kirsstomatid pooleks ja lao samuti pitsale. Piki vahele mõned sidruniviilud ja tillioksad, nirista üle õliga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures pöördõhuga 15–20 minutit ehk kuni pitsa ääred on kenasti kuldsed. Naudi kuumalt.
Selle kalaroa lugu
Algne plaan oli valmistada lihtsaid kalapirukaid, aga töö käigus idee muutus ning valmis hoopiski hõrk pitsa. Meie olime tulemusega väga rahul!