Kellele meist ei maitseks suši? Kui kuulsime õpetajalt kalaroa konkursi kohta, tegime kokandusringis valiku suši kasuks.
Aeg
60 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Tükeldamine
Valmistamine
Keeda riis. Laota norileht sušimatile ning pane sinna riis peale, selle osa juures ole kannatlik, sest riisi tuleb sõrmede või lusika abil norile tugevalt panna. Määri riisile peale parajalt paks kiht toorjuustu. Koori avokaado, pese värske kurk ja paprika. Tükelda avokaado, paprika, kurk ja lõhe piklikeks ribadeks. Aseta juba riisi ja toorjuustuga kaetud nori lehe serva tükeldatud koostisosad. Rulli sušimati abil valmis suširull. Lase natuke seista, tükelda. Puista üle seesamiseemnetega. Soovi korral serveeri koos sojakastmega.
Selle kalaroa lugu
Suši on selline toit, mida igapäevaselt kodus ei valmista ning konkursi jaoks tundus see parim valik, sest on eriline toit.
Meie tegime suši lõhe, avokaado, värske kurgi, paprika ja toorjuustuga, kuid valikuid on ju palju rohkem. Igaüks saab endale valmistada meelepärase suši, mis teebki sellest nii hea roa, mis kõigile maitseb.
Roa tegime Tartu Veeriku Kooli kokandusringis, sushimeistrid: Ruuben Raju, Robin Kraav, Lisette Semidotski, Mirjam Sõgel, Mirell Puik, Kristhal Piir, Kristiina Sütt, Mirell Vohta ja Kristella Kase.