Kas Sulle maitsevad burgerid? Mulle ja mu vennale väääga! Ausalt öeldes, meie vanematele ka :). Meie pere hiljutine leiutis ja uus lemmik on burksi kukkel praetud lõhe ja krõmpsuva salatiga, nämma!
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Kõigepealt rösti kukli lõikepinnad kuumal kuival pannil kuldseks ja krõbedaks. Järgmisena valmista lõhešnitsid. Lõika kala portsjonitükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Paneeri iga tükike (igast küljest!) kõigepealt jahus, siis järgmisena uputa korraks munasegus ja viimasena viska kooraks riivsaia. Prae kalatükid mõlemalt poolt ca 5 min jooksul tasasel tulel. Lõika tomatid ja kurgid viiludeks, rebi meelepäraselt salatilehed. Kastme jaoks sega omavahel majonees parmesani, hakitud küüslaugu ja sinepiga. Soovi korral võid lisada sidrunimahla või sidrunipipart. On aeg oma burger kokku panna! Aseta kukli alumine pool taldrikule. Nirista peale kaste ja pane kukli keskele kalatükk. Kortsuta peale kurgiviilud ja kata tomatite, salatilehe ja juustuga. Kata kukli pealmise poolega (ära unusta kastet!) Naudi!
Selle kalaroa lugu
Meie kodu külmkapis võib leida päris tihti kala ja mereande, kuid vahest ei maitse need mulle üldse. Vennale ka mitte. Miks ema-isa seda kraami ikka koju ostavad? Miks ema-isa vaeva näevad, et kalast õhtusööki teha, kui saaks selle asemele hoopis burksi tellida ja kogu perega nautida? Hmm, kas saan olukorda kuidagi mõjutada? Öeldud-tehtud 🙂 Jõudsin koolist tavalisest varem ja võtsin asja enda kätte! Mul vedas, et kalafilee oli juba tükkideks lõigatud (eks vanematel olid oma plaanid, hehe). Juurikaid on meil kodus ka kuhjaga ja burksikuklid ostsime vennaga oma taskuraha eest poest. Kuna aitan vanemaid aeg ajalt toidu valmistamisega, oskan juba ammu meie pliiti kasutada ja ka burksi valmistamist nägin mitmeid kordi. Kõige raskem osa oli vist nõude pesemine lõpus, aga venna aitas 🙂 Vanemad olid küll üllatunud, aga toit maitses niiiii hästi, et sain isegi väga kiita 🙂