Sidruni särtsakus pihvides ja tartarkastme mahedus kohtuvad, et luua koosluses tõeline maitsete harmoonia. Selle mahlase kalaburgeri jaoks sobib pea iga valge kala filee, mida leiad endale lähimast toidupoest.
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Alustuseks tükelda kalafilee ülipeeneteks kuubikuteks või aja tükid läbi hakklihamasina. Lisa kalale koor, peeneks hakitud sibul, munavalge, tükeldatud tšillikaun ilma seemneteta, riivitud sidrunikoor, maitseroheline, sool ja pipar. Sega kõik kokku ja ühtlaseks. Lase natuke aega maitsestuda. Lisa riivsai, sega läbi ja vormi neli pihvi (u 2,5 cm paksud).
Kastme jaoks tükelda kurk peeneks ja haki murulauk. Pane kõik koostisosad kaussi, sega korralikult läbi ja maitsesta soola, pipra ning suhkruga.
Lõika punane sibul rõngasteks ja leota laimimahlas. Rösti kuklid ahjus või kuumal pannil ja prae pihvid valmis. Määri alumisele kuklipõhjale lusikatäis tartar-kastet ja aseta kastmele salatileht. Tõsta sellele veel kastet ja lisa tomativiil, kuum kalapihv, seejärel juustuviil, marineeritud punane sibul ja kõige peale uuesti kaste. Pane burgerile kuklimütsike pähe ja naudi. Head isu!