See roog oli popp nii minu ema kui ka mu ämma suguvõsa peolaual ja nüüd on sellest saanud ka meie pere lemmik. Parimad on terved heeringad soolvees – neid tuleb küll puhastada, aga nende maitse on raudselt parim. Teen seda tihti ka heeringafileest, mis on paraku kiirem ja mugavam. Sööme marineeritud heeringaid kuumade keedukartulite, tilli ja hapukoorega. Ka krõbe praekartul sobib siia lisandiks. Meie emade-isade aja peolauahitt.
Aeg
10 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Puhasta heeringad ja lõika viiludeks. Koori ja viiluta õhukeselt sibul. Lao heeringas ja sibul kihiti kaanega purki või kaussi. Sega omavahel marinaadiained, kuni suhkur on täiesti lahustunud. Vala marinaad heeringale ning lase 2–12 tundi külmas seista.
Serveeri kuumade keedetud kartulite ja hapukoorega. Kartulite peale haki värsket tilli.