Tavaliselt saab värsket lesta korraga palju! Kui värskest praetud lestast isu täis, panen ülejäänud kala marinaadi. Siis saab seda maitsvat kala veel mitu päeva nautida. Lestad võiks munas ja jahus paneerida, ent vahel olen neid ka lihtsalt või ja õli segus praadinud. Samas marinaadis olen teinud ka praetud turska või haugi, neid igal juhul paneerituna.
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Puhasta lestad, lõika saba ja uimed ära. Kasta kalad lahtilöödud munasse ja seejärel soolaga maitsestatud jahusse, prae pannil õlis.
Marinaadi valmistamiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Lisa ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber. Keeda umbes 5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas.
Lao kalad sibula ja porgandiratastega kihiti kaanega anumasse ning kalla peale kuum marinaad. Lase jahtuda, kata kaanega ja hoia järgmise päevani külmas. Sealt võttes on kala mõnusas kerges tarrendis.