Miks mitte valmistada soolaseid muffineid Võrtsjärvest püütud ja kohalike kalameeste suitsutatud latikaga ning pakkuda kõrvale toorjuustukreemi!
Aeg
45 min
Kogus
12
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Klopi munad, lisa hapukoor ja sinep, sega korralikult läbi. Sega teises anumas jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu munasegule. Sega sinna juurde ka suitsulatika tükid.
Jaota segu muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.
Toorjuustukreemi valmistamiseks mikserda toasoe toorjuust pehmeks massiks, lisa hapukoor, sidrunimahl ja sool.
Selle kalaroa lugu
Retsept sai valitud, et proovida ära soolased muffinid. Miks siis mitte neid kalaga teha! Kala pärineb Võrtsjärvest. Roog valmis 6.–9. klassi poiste kokandusringis ja valmistajaks oli üks noormees koos õpetajaga. Roog maitses hästi!