1

Muffinid suitsulatikaga

Soolased muffinid latikaga, dipiks soolane toorjuustukreem

Miks mitte valmistada soolaseid muffineid Võrtsjärvest püütud ja kohalike kalameeste suitsutatud latikaga ning pakkuda kõrvale toorjuustukreemi!

Koostisosad

Muffinid:

150 g puhastatud suitsulatikat

3 muna

150 g 20% hapukoort

1 sl sinepit

180 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

soola

Toorjuustukreem:

250 g toorjuustu

40 g 20% hapukoort

1/4 sidruni mahl

soola

Valmistamine

Klopi munad, lisa hapukoor ja sinep, sega korralikult läbi. Sega teises anumas jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa jahusegu munasegule. Sega sinna juurde ka suitsulatika tükid.

Jaota segu muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit.

Toorjuustukreemi valmistamiseks mikserda toasoe toorjuust pehmeks massiks, lisa hapukoor, sidrunimahl ja sool.

Selle kalaroa lugu

Retsept sai valitud, et proovida ära soolased muffinid. Miks siis mitte neid kalaga teha! Kala pärineb Võrtsjärvest. Roog valmis 6.–9. klassi poiste kokandusringis ja valmistajaks oli üks noormees koos õpetajaga. Roog maitses hästi!