2

Munarull tuunikalaga

Huvitav kooslus, mis vajas katsetamist!

Koostisosad

6 muna

4 dl piima

1 dl jahu

2 karpi tuunikala vees

1 dl 20% hapukoort

1 dl majoneesi

50 g riivjuustu

Cayenne’i pipart

soola

rohelist sibulat

Valmistamine

Klopi munad jahuga, lisa piim ja maitsesta soolaga. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni muna on hüübinud ja pruunistunud.

Sel ajal kui muna küpseb, nõruta kalakonservid ja sega kokku hapukoore, majoneesi ja maitseainetega.

Kui muna on valmis, siis võta see ahjust välja ja kalla tagurpidi teisele küpsetuspaberile. Kata täidisega, puista peale riivjuustu, keera rulli ja puista rulli peale samuti riivjuustu. Küpseta ahjus 250 kraadi juures, kuni juust on sulanud.

Lase rullil natuke jahtuda. Sel ajal haki roheline sibul. Lõika rullist meelepärased tükid, aseta taldrikule ja kaunista sibulaga. Head isu!

Selle kalaroa lugu

Roa valmistasid kolm 6.–9. klassi poiste kokandusringi poissi. Roog sai valitud erinevaid retsepte uurides ja ajalist piirangut arvestades, sest ringi aeg on nimelt 45 minutit. Roog maitses igaühele erinevalt. Arutelu käigus leidsime, et see on huvitav alternatiiv tavalisele omletile.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!