0

Paneeritud kala kartulipudruga

Mõnus lihtne ja kodune toit.

Koostisosad

Kala:

500 g hõbeheigifileed

1 muna

riivsaia

soola

sidrunipipart

Kartulipuder:

10 kartulit

1 sibul

1 kl piima

soola

Valmistamine

Koori ja keeda kartulid. Haki sibul peeneks ja kuumuta pannil õlis. Kurna pehmed kartulid ning tambi pudrunuiaga pudruks. Lisa kuumutatud piim ja sibulad. Tambi puder ühtlaseks ja maitsesta soolaga.

Lõika kalafileed pooleks. Kasta kalatükk esmalt lahtiklopitud muna ja siis riivsaia sisse. Prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Praadimise ajal maitsesta soola ja sidrunipipraga.

Serveeri valge jahukastmega.

Selle kalaroa lugu

Poiste soov oli valmistada praetud kala ning kartulipuder maitseb ju kõigile hästi. Ja nii see roog sündiski! Valminud toit maitses tegijatele paremini kui nad oodata oskasid.

Retsepti juures oleval videol on näha ka teiste Uhtna kooli õpilaste poolt valmistatud toite ja tegvuskirjeldust ning needki retseptid on leiatavad siit keskonnast.